KÉP - ALKOTÁS - Impresszum

Radiológusoknak, orvos  kollégáknak, a tudományok és művészetek művelőinek, kedvelőinek ajánljuk, akik a szakmai közleményeken kívül szívesen olvasnak egyéb témájú írásokat, néznek képeket, hallgatnak zenét, vagyis érdeklődést mutatnak a kultúra egyre inkább feledésbe menő értékei iránt.

A  Kép-Alkotás cím jelzi, hogy alapítói radiológusok,  akik más  tudományágak, művészetek iránt  is érdeklődnek , ugyanakkor   lehetőséget  adnak  nem orvos szakmai:  irodalmi, képzőművészeti, (saját) munkák bemutatására is (versek, novellák, fényképek, képzőművészeti tárgyak). Szeretnénk egy széles spektrumú, szellemében a néhai „Nyugat”  folyóirathoz hasonlító, napjainkban  az Élet és Tudomány és a Természet Világa célkitűzéseit követő , de  azoktól szűkebb spektrumú, radiológiához közelítő havi online alkotást létrehozni.

A  folyóiratban  helyet  kaphatnak  a régmúltat-közelmúltat  idéző eredeti írások,  de  ugyanakkor hangsúlyt fektetünk az új, modern elméletek (rendszerszemlélet, káosz elmélet , filozófiai késztetésű művek) megjelenítésének is.  Tematikusan lektorált  formában foglalkozunk  szakmai továbbképzéssel, ismeretterjesztéssel, szakirodalmi referálókkal, új szakmai területek ismertetésével, terjesztésével.
Újdonságként bevezetjük a továbbképző közleményeket, melyek a későbbiekben bővíthetők a témában megjelenő újabb irodalmi adatokkal, kiegészítésekkel, így egy folyamatosan frissülő  közlemény-felépítmény érhető el. Hangsúlyozottan foglalkozunk a régebbi magyar szakmai irodalmi közlemények felelevenítésével, idézésével. Célkitűzésünk továbbá, olvasóink aktivitásának fokozása egy jól szerkesztett levelező rovat segítségével. 
Amatőr alkotóinak, szerkesztőinek célja egy igazi műhely munka kialakítása, ahol az idősebbek tapasztalatai és a fiatalok tehetsége egy minőségi nagyobb közönséget is érdeklő munkát tud létrehozni.

Indító felelős szerkesztők: Lombay Béla, Bágyi Péter

Senior szerkesztők: Zöldi Péter, Weninger Csaba

Junior  szerkesztők: Székely András, Lánczi Levente, Bézi István

Az új folyóirat nem kíván a Magyar Radiológia konkurens folyóirata lenni, attól szerkezetében, tartalmában , célkitűzéseiben jelentősen eltér, így  ugyanazok a szerkesztők szolgálhatják mindkét lap  olvasóit a folyamatosabb tájékoztatás, szakmai előrehaladás, publikálás területén is.

Kéziratokat a radiologia.hu@gmail.com-címre várunk


Cikkek