Képalkotó Diagnosztikai COVID-19 Hírportál (KÜLÖNKIADÁS)

Lélek Imre Emlékülés

   2019. május 09. 10:00 - 2019. május 11. 16:00

    Zalakaros, Hotel Karos Spa

Lélek Imre Emlékülés

Zalakaros, 2019.05.09-11.

Import Google naptár

Lélek Imre Emlékülés (Zalakaros, 2019.05.09-11.)
Rendezvény kezdete: 2019.05.09.Rendezvény vége: 2019.05.11.
Helyszín: Zalakaros, Hotel Karos Spa
Szervező: Dr. Somogyi Rita
E-Mail: lelekimre1@gmail.com
A rendezvény Web oldala: http://www.lelekimre.hu
Tisztelt Kollégák!

2019. május 9-11. között már 14. alkalommal szervezzük meg a Lélek Imre Emlékülést, Ultrahang és Modern Képalkotó Diagnosztikai Továbbképzést és a Konferenciát. Rendezvényünk új helyszínre, Zalakarosra költözik, ahol a Hotel Karos Spa biztosítja a konferencia résztvevőinek a szállást és tudományos programok helyszínét egyaránt.

A kongresszus előtti kurzuson – csütörtökön - a muszkuloszkeletális diagnosztikáé a főszerep: a boka és láb régió képalkotásával foglalkozunk elméletben és gyakorlatban is: élő UH bemutató és gyakorlat, továbbá rtg - CT-MR esetelemzések teszik változatossá a programot.

A pénteki nap hagyományszerűen a Lélek Imre Emléküléssel kezdődik, ahol megemlékezünk Lélek Imre professzor munkásságáról, átadásra kerül az Emlékplakett. A továbbképző konferencia fő témája ezen a napon az uroradiológia lesz, érintve az obstruktív betegségek aktuális diagnosztikáját, a vese gócos elváltozásainak differenciálását, a postata tumorok multiparametrikus képalkotását, lesz szó kontrasztanyagos ultrahangról, a CT és az MR vizsgálat szerepéről. Gyermek uroradiológia, belgyógyászati vesebetegségek diagnosztikája és a témához kapcsolódó intervenciós radiológia is szerepet kap.

Szombaton onko-radiológiai standardizált leletezési protokollokat tekintjük át, szó lesz a RECIST-ről, és a különféle „- RADS” protokollokról, melyek többek között a pajzsmirigy, az emlő, a gócos májelváltozások, és a prostata tumorok diagnosztikájában és differenciál diagnosztikájában segíthetik a munkánkat.
A referáló előadások mellett lehetőséget adunk a fő témákhoz kapcsoltan bejelentett előadásokra is, melyek saját tapasztalatok bemutatásával színesíthetik a továbbképző programot. Fiatal kollégák számára kedvezményes regisztrációs díjat biztosítunk.

A továbbképző konferenciánk orvosok számára 30 ponttal, szakdolgozóknak pedig 12 ponttal akkreditált.

A Szervezőbizottság nevében várunk szeretettel minden érdeklődőt: radiológust - fiatalt és tapasztaltat -, rezidenst és szakorvos jelöltet, radiográfusokat és a témák iránt érdeklődő klinikusokat egyaránt.

További információk a rendezvény honlapján lesznek hozzáférhetők december második felétől: http://www.lelekimre.hu

Somogyi Rita
a konferencia elnöke


Térkép


További események