2019. 04.10-12.: XXVII. Francia-Magyar Radiológiai Szimpózium

   2019. április 10. 10:00 - 2019. április 12. 16:00

   Novotel Budapest Centrum Hotel, Budapest

2019. 04.10-12.: XXVII. Francia-Magyar Radiológiai Szimpózium

2019-ben a Novotel Budapest Centrum Hotelben rendezik a szimpóziumot.

Import Google naptár

Kedves Kollégák!

A Francia-Magyar Radiológiai Szimpózium jövőre új helyszínen, a Novotel Budapest Centrum Hotel előadótermeiben kerül megrendezésre. A gyönyörű art nouveau stílusú épület méltó hely egy francia rendezvény számára, megfelelő tömegközlekedési, parkolási, kiállítási és étkezési lehetőségekkel rendelkezik.

Érdekesnek ígérkeznek a neuroradiológiai témák: a fertőzéses intracranialis elváltozások, emellett kifejezett újdonságnak számít a pszichiátriai betegségek MR képalkotásának tárgyalása.

A CT-tüdőszűrésről és a hasnyálmirigy daganatokról a legfrissebb, 2019-es tudást fogják megosztani a tapasztalt francia professzorok, közülük többen régi, visszatérő ismerőseink.

A hasi szekcióban szóba kerülnek a cholangiocarcinoma és a pancreas cystikus daganatai is. A mellkasi részben a tüdőfibrosis új diagnosztikus kritériumairól, az interstitialis tüdőbetegségekről és a soliter tüdő nodulus kivizsgálásáról lesz szó, valamint megbeszélésre kerül az alacsony dózisú tüdővizsgálatok indikációs köre is.

Régóta nem volt terítéken emlő téma a Szimpóziumon, most ezt pótoljuk. Az emlőszűrés és diagnosztika régi és új gyakorlatairól, a minimal invazív beavatkozásokról, váladékozó emlőről és emlő MR-ről lesz szó idén.

Mindezekről a témákról a szokásos interaktív esetmegbeszélést workshopok formájában szerda délután tartjuk meg.

 

Szeretettel várunk!

 

Forrai Gábor
A Szimpózium elnöke

A Szimpózium weboldala, részletes program, jelentkezési lap: http://radio.kmcongress.com

 


Térkép


További események