Salzburg újra vár!

Beszámolók | 2017. szeptember 26. 01:34 | Utolsó módosítás dátuma - 2018. július 19. 15:00 | Forrás: Dr. Lánczi Levente - radiologia.hu

Elkezdődött hát! Közel 40 radiológus kolléga vehet részt az Austrian American Foundation és az Open Medical Institute szervezésében létrejött egyhetes szemináriumon a képalkotó diagnosztika témakörében.

Salzburg újra vár!

Egy viszonylag kényelmes - bár 8 órán át tartó - vonatozást követően érkeztem meg Salzburgba, ezen a kellemes őszi napsütéses vasárnap délután. A hangulat, a környezet némileg már ismerős volt számomra, egyrészt kollégánk, Székely András korábbi, minden igényt kielégítő beszámolói (gyűjteményünket lásd alább!), illetve egy másik szemináriumon szerzett személyes tapasztalataim alapján is. A város továbbra is elbűvölő, a vasútállomástól az Arenberg kastélyig tartó fél órás séta alatt pedig olyan látványosságban lehet részünk, mint a Mirabell rózsakert, Mozart és Doppler szülőháza, a Salzach-part és a salzburgi vár látképe.

 

Az Arenberg kastély a nyugalom szigete. Minden élére állítva, lenyűgöző időbeli és térbeli pontossággal történik, egyetlen cél alá rendelve: ez pedig a résztvevők szakmai fejlődése. A szakmai program mellett persze van lehetőség a közösségi élményekre is, például rögtön a kurzust megnyitó fogadáson, ahol David Trost, a Weill Cornell Egyetem professzora köszöntötte a résztvevőket, aki egyébként 19. alkalommal vesz részt az oktatók oldalán ezen a szemináriumon. A résztvevők pedig jobbára a Salzachtól innen érkeztek: a létező és nemlétező posztszovjet világból, az “elátkozott” Ká-Európából, Törökörszágból, Belső-Ázsiából, valamint üdítő kivételként Afrikából és Mexikóból, továbbá néhány helyi rezidens is részt vesz a rendezvényen.

Az egy hetes rendezvényről napi beszámolókkal igyekszem tájékoztatni a hazai radiológiai közösséget és biztatni a kollégákat a pályázásra (további részletek itt: http://www.aaf-online.org/index.php/omi-salzburg-medical-seminars.html)
Addig is, további fotók megtekinthetők a radiologia.hu Facebook oldalán, a fotóalbumban.

A “salzburgi dosszié” korábbi elemei:

Salzburg utoljára - 4. rész

Salzburg utoljára – 3. rész.

Salzburg utoljára - 4. rész.3

Salzburg utoljára – 2. rész.

Salzburg utoljára – 1. Rész.

Salzburg Medical Seminar – Medical Education

Salzburg újratöltve – egy személyes beszámoló reverberációi - 6. rész.

Salzburg újratöltve – egy személyes beszámoló reverberációi - 5. Rész.

Salzburg újratöltve – egy személyes beszámoló reverberációi - 4. rész.

Salzburg újratöltve – egy személyes beszámoló reverberációi - 3. rész.

Salzburg újratöltve – egy személyes beszámoló reverberációi - 2. rész.

Salzburg újratöltve: egy személyes beszámoló reverberációi - 1. rész.

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 6. rész

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 5. rész

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 4. Rész

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 3. rész

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 2. rész

Egy személyes beszámoló Salzburgból - 1. rész

További cikkek